Як створити капсульний гардероб? — 5 порад для ваших стильних образів
04

Як створити капсульний гардероб? — 5 порад для ваших стильних образів

опубліковано 17.10.2023
Питання, що постає перед кожним

Створювати модні образи щодня, витрачаючи менше 20 секунд на рішення — реально! Як? Відповідь проста — завчасно підготувати собі велику кількість нарядів та комбінацій, серед яких можна обирати підходящий залежно від вашого настрою, погоди за вікном та планів на день. І зовсім не обов’язково мати для цього багато речей — треба просто знати кілька лайфхаків.

Здавалося б, що може бути простіше? Але з'являється одне питання: як створювати стильні образи з наявних речей? Як зробити так, аби весь одяг поєднувався один з одним? Якщо ви зіткнулися з такою проблемою — Yözh радий бути поруч і допомогти впоратися з нею. Адже все, що вам потрібно — скласти капсульний гардероб на осінь.

Що таке капсульний гардероб

Капсульний гардероб це набір речей, які чудово поєднуються одна з одною та можуть створити безліч образів для певної ситуації. Капсули бувають різними, від вузько спеціалізованих: для офісу, на відпочинок, для прогулянок з друзями до більш широкого призначення: осінні капсули, зимовий капсульний гардероб, тощо. Але їх усі об’єднує одне: пріоритет якості, універсальності та мінімалізму над кількістю речей.

За допомогою капсульного гардеробу можна скласти стильні образи на кожен день за принципом «менше — краще». При цьому в капсулу можуть входити не тільки базові, прості за фасоном, а й акцентні речі, які, при цьому, мають гарно підходити для більшості образів.

Створюйте свій капсульний гардероб та економте час щоранку.
Чому капсульний гардероб — це надзвичайно практично

Про те, що капсула — найпростіший варіант, аби збирати модні образи у 2024 році, говорять всі стилісти. Але в чому ж безсумнівні плюси такого методу? Пояснюємо.

  • Пришвидшує щоденний вибір. Ми вже згадували про це на початку статті і не втомлюємся повторювати, що з капсульним гардеробом підбір образу скорочується до 20 секунд. І ніяких мук «мені нема, що вдягнути».

  • Зменшує кількість речей в гардеробі. Аби створювати модні образи на кожен день, не обов’язково забивати повні шафи. Концепція капсули — це мінімалізм, а отже круті луки з невеликою кількістю одягу.

  • Заощаджує бюджет. Цей пункт логічно витікає з попереднього: немає потреби купувати багато речей, немає і великих витрат. А враховуючи те, що в капсульному гардеробі модний образ створити дуже просто, вам не потрібно витрачати кошти на послуги стилістів.

Звучить вражаюче, чи не так? Тож далі давайте розберемо, як створити практичний капсульний гардероб у 2024 році.

5 лайфхаків від Yözh як скласти капсульний гардероб

Зберігайте просту формулу для створення вашого ідеального гардеробу, який дозволить не заморочуватися щодо одягу і виглядати гарно незалежно від того, що зараз в моді.

   1. Проаналізуйте свій стиль та спосіб життя

Виділіть для себе сфери вашого життя і те, яким з них ви приділяєте найбільше уваги. Адже в ідеалі складати не одну, а кілька капсул: на роботу, для прогулянок, на свята, тощо. Відповідно, чим більше вашого часу займає та чи інша сфера, тим більшою має бути капсула. При цьому, деякі речі можуть бути універсальними і підходити для кількох капсул одразу.

   2. Складіть список

Далі оберіть одну сферу життя, для якої ви складаєте капсулу і подумайте, що може в неї входити. Наприклад, ви хочете мати стильні осінні образи для прогулянок з друзями. Гуляєте ви не супер-часто, а отже й капсула може бути невеликою. Випишіть, що саме вам для неї необхідно (наприклад, 2 пари штанів, 1 спідниця, 4 светри, кофтинка, сорочка, кросівки, туфлі). Врахуйте, що верхів має бути приблизно вдвічі більше, ніж низів.

   3. Шукайте натхнення та створюйте мудборди

Ми рекомендуємо починати створювати свій капсульний гардероб з низів. А вже підібравши брюки, джинси та спідниці, додавати до них светри, джемпери та водолазки. Останнім кроком мають стати аксесуари, які чудово доповнять ваші модні осінні образи.

Аби спростити собі життя, не бійтеся користуватися технологіями. Шукайте натхнення на Pinterest, зберігайте собі фото речей та дивіться на їх поєднання в образах завдяки мудбордам. А якщо підключити штучний інтелект, то можна нагенерувати ще більше свіжих ідей для стильних образів.

Насолоджуйтеся модними образами з Yözh светром та виглядайте завжди неперевершено.

   4. Проаналізуйте вже наявні речі

Вже уявили, як має виглядати ваш ідеальний капсульний гардероб? Не поспішайте бігти на шопінг, напевно, деякі речі вже є на ваших полицях. Ми рекомендуємо звернути увагу на такі класичні позиції:

  • Базовий светр. Якщо ви з Yözh давно — впевнені, у вашому запасі є не один класний светр, що стане незамінним практично в будь-якій капсулі. А якщо такого ще немає — краще обрати свій ідеальний варіант прямо зараз.

  • Якісні джинси. Зверніть увагу: вони мають бути актуального фасону і гарно сидіти по фігурі. Найкраще мати звичайну модель синього кольору без принтів, що чудово поєднається будь з чим.

  • Біла сорочка. Наче знята з чоловічого плеча — зараз актуальні oversize фасони, які можна одягти як самостійний елемент одягу, на топ чи футболку, або навпаки під стильний джемпер або кардиган. Дуже практично.

  • Oversize піджак. Та ж історія, що й з сорочкою. Піджак підходить практично під все. А ще він чудово структурує і допомагає створювати стильні зимові образи, в яких буде ще й супер-тепло.

   5. Докупайте речі грамотно

Якщо ви вже створили мудборд, склали список, які речі у вас є, а які ще потрібно обрати — час за покупками. Звертайте увагу не тільки на дизайн, а й на фасон, матеріали, якість та те, як одяг сидить на вас. Обирайте нейтральні кольори та класичні силуети, аби мати більше варіантів для ваших стильних образів. І не забувайте про аксесуари, адже саме вони можуть зробити будь-яке поєднання в рази цікавішим.

Обирайте светри від Yözh для свого капсульного гардеробу. Вони прослужать вам не один сезон і гідно витримають випробування часом. А завдяки найякіснішим матеріалам та практичному фасону, зручність та комфорт вам гарантовані.

Вгору
Товари з фотосессії
Жіночий вовняний светр з круглою горловиною (Chili)
1149 ₴
Жіночий вовняний светр з круглою горловиною (Tiger)
1149 ₴
Жіночий вовняний светр з невеликою стійкою (Warm Beige)
1149 ₴
Жіночий вовняний светр з невеликою стійкою (Bianco)
1149 ₴
Жіночий вовняний светр з невеликою стійкою (Camel Melange)
1149 ₴
Жіночий вовняний светр з високою стійкою (Bruciato)
1349 ₴
Жіночий вовняний светр з високою стійкою (Cordovan)
1349 ₴